Tony 2018-02-28T16:37:44+00:00

Spoedklusjes op zaterdag

Tips voor een betere werk/privé-balans

Alex helpt niet alleen freelancers, maar ook ondernemers met personeel in dienst. Die hebben weer totaal andere uitdagingen! Zelfs Fieke, financieel manager bij een groot bedrijf, heeft hij met tijdbesparende tips kunnen helpen. Heb jij ook personeel in dienst, of ben je zelf geen ondernemer? Lees hier de andere verhalen.

Ik kan me niet herinneren dat ik een heel weekend vrij was. Mijn zondag is goud waard, maar zaterdag ben ik altijd nog een paar uur bezig met het afronden van de werkweek. Spoedklusjes op zaterdag of op avonden neem ik natuurlijk met beide handen aan, ik kan de opdrachten goed gebruiken. Maar dan kom ik wel in de knel met mijn administratie. Laatst had ik daar een goed gesprek over met mijn accountant, Alex. Hij merkte dat ik de laatste tijd met mijn hoofd overal zat, behalve bij mijn administratie.

Hij gaf me een aantal goede tips!

Alex ziet vaker dat zelfstandige ondernemers met hun werk/privé-balans worstelen. Zzp’ers die thuiswerken, kunnen vaak het werk slecht ‘uitzetten’. En bijna elke zelfstandige die ik ken, is liever met zijn vak bezig dan met de administratie! Voor Alex is de administratie natuurlijk zijn vak. Hij weet dan ook precies met welke slimme tips en tools ik tijd kan besparen. Ik heb ze hieronder op een rijtje gezet.

Voor je bedrijf heb je een ondernemingsplan gemaakt. Je weet precies waar je in wilt investeren en hoe je gaat groeien. Maar hoe groei je persoonlijk? Heb je hier ook een plan voor? Met een plan is de kans op het realiseren van je dromen veel groter! In dit artikel lees je hoe.

Wat houd je beter in de gaten? Hoe het staat met de gezondheid van jezelf of van je bedrijf? Als ondernemer kun je vaak vergeten dat je van dat ene extra uurtje slaap, morgen veel effectiever zal zijn dan dat je nog even doorwerkt. Uit onderzoek blijkt namelijk dat slaaptekort een van de grootste beperkingen van productiviteit is. Meer tips lees je in dit artikel.

In je bedrijf heb je wellicht bepaalde handmatige processen, al gedigitaliseerd. Zo maak je een offerte in no time en kun je klantgegevens online opzoeken. Maar doe je dit ook in je privéleven al? Dat is namelijk makkelijker dan je denkt! In deze video geeft Alex een tool die je leven gaat veranderen.

Topondernemer Warren Buffet maakt elk jaar een lijst met 25 doelen die hij wil behalen. De vijf bovenste doelen voert hij uit. De overige 20 projecten? Die vermijdt hij. Zo behoudt hij focus. Oftewel: laat je niet verleiden door alle potentiële projecten, maar focus op je top vijf doelen. Meer hierover in deze video.

Financieel inzicht verkrijg je onder andere door een liquiditeitsoverzicht, een goed georganiseerd debiteurenbeheer, financiële ratio’s en dashboards. In dit artikel lees je hoe je je inkomsten én uitgaven structureert en gezond houdt!

Werk met de juiste tools

Naast deze tips wees Alex mij ook op het belang van een goede ondernemerstool. Een programma moet voor mij werken, en niet andersom! Ik heb nog meer tijd bespaard, door te werken met Unit4 Multivers. Facturen stuur ik binnen een paar minuten, en dankzij het goede contact met Alex en het overzichtelijke dashboard van Unit4 Multivers, heb ik altijd en overal (zelfs onderweg op mijn mobiel) inzicht in mijn financiën. Ik kan weer met mijn handen bezig zijn, in plaats van me te verdiepen in cijfers. In het weekend heb ik zelfs af en toe een vrije zaterdagavond!

Neem zelf ook een kijkje, je kunt Unit4 Multivers 30 dagen gratis uitproberen!