Leo 2018-02-28T16:35:26+00:00

Eindverantwoordelijk als er iets misgaat

Tips voor een betere werk/privé-balans

Alex helpt niet alleen directeuren, maar ook kleinere ondernemers, met weinig of geen personeel. Die hebben weer totaal andere uitdagingen! Zelfs Fieke, financieel manager bij een groot bedrijf, heeft hij met tijdbesparende tips kunnen helpen. Heb jij een kleiner bedrijf, of ben je zelf geen ondernemer? Lees hier de andere verhalen.

Mijn doel is om met dezelfde mensen de omzet te verhogen, efficiënt groeien dus. Mijn werknemers zijn het belangrijkst, waardoor ik mijn eigen vrije tijd wel eens uit het oog verlies. Op vakantie check ik regelmatig even hoe het er voor staat met mijn bedrijf. Niet dat ik mijn medewerkers niet vertrouw, maar je blijft toch eindverantwoordelijk als er iets misgaat. Ik doe inmiddels zelf de boekhouding niet meer, dat scheelt wel.

Mijn financiële rechterhand Anneke en ik sparren regelmatig even met Alex, onze accountant.

En hij merkt ook wel dat ik steeds meer aan Anneke overlaat, omdat ik het zelf zo druk heb. Alex vertelde me dat hij veel ondernemers helpt met hun werk/privé-balans, en had ook voor mij een aantal handige tips.

Voor je bedrijf heb je een ondernemingsplan gemaakt. Je weet precies waar je in wilt investeren en hoe je gaat groeien. Maar hoe groei je persoonlijk? Heb je hier ook een plan voor? Met een plan is de kans op het realiseren van je dromen veel groter! In dit artikel lees je hoe.
Wat houd je beter in de gaten? Hoe het staat met de gezondheid van jezelf of van je bedrijf? Als ondernemer kun je vaak vergeten dat je van dat ene extra uurtje slaap, morgen veel effectiever zal zijn dan dat je nog even doorwerkt. Uit onderzoek blijkt namelijk dat slaaptekort een van de grootste beperkingen van productiviteit is. Meer tips lees je in dit artikel.

In je bedrijf heb je wellicht bepaalde handmatige processen, al gedigitaliseerd. Zo maak je een rapportage in no time en kun je klantgegevens online opzoeken. Maar doe je dit ook in je privéleven al? Dat is namelijk makkelijker dan je denkt! In dit artikel staan een aantal tips en tools die je leven gaan veranderen.

Topondernemer Warren Buffet maakt elk jaar een lijst met 25 doelen die hij wil behalen. De vijf bovenste doelen voert hij uit. De overige 20 projecten? Die vermijdt hij. Zo behoudt hij focus. Oftewel: laat je niet verleiden door alle potentiële projecten, maar focus op je top vijf doelen. Meer hierover in deze video.
Financieel inzicht verkrijg je onder andere door een liquiditeitsoverzicht, een goed georganiseerd debiteurenbeheer, financiële ratio’s en dashboards. In dit artikel lees je hoe je je inkomsten én uitgaven structureert en gezond houdt!

Werk met de juiste tools

Naast deze tips wees Alex mij ook op het belang van een goede ondernemerstool. Een programma moet voor mij werken, en niet andersom! Ik heb nog meer tijd bespaard, door te werken met Unit4 Multivers. Ik kan in één oogopslag zien waar de beste marges en dus de beste mogelijkheden liggen, en dankzij het overzichtelijke dashboard van Unit4 Multivers, heb ik altijd en overal (zelfs onderweg op mijn mobiel) inzicht in mijn financiën. Ik kan weer met de strategie van mijn bedrijf aan de slag, in plaats van me te verdiepen in cijfers. Ik kan weer loslaten. Ik kan met een gerust hart op vakantie!

Neem zelf ook een kijkje, je kunt Unit4 Multivers 30 dagen gratis uitproberen!