Fieke 2018-02-28T16:33:12+00:00

Het alledaagse chaotische werk

Tips voor een betere werk/privé-balans

Alex helpt niet alleen collega’s uit het financiële vak, maar ook ondernemers. Die hebben weer totaal andere uitdagingen! Ondernemers met en zonder personeel heeft hij met tijdbesparende tips kunnen helpen. Ben jij ondernemer? Lees hier de andere verhalen.

Ik adviseer mijn directie op basis van rapportages die mijn team maakt. Mijn doel is om de administratie steeds efficiënter te laten verlopen. Alles moet van A tot Z vlekkeloos lopen. Maar door het alledaagse chaotische werk kom ik vaak niet aan optimalisatie toe, ik wil dat alle processen goed geregeld zijn. Overdag achter collega’s aan voor mijn rapportages, ‘s avonds druk met het huishouden en de troep van mijn puber opruimen. Pas na tienen kom ik aan mijn kruiswoordpuzzel toe.

Gelukkig kan ik daarover sparren met andere financiële experts, zoals Alex.

Ik sprak hem laatst over vrije tijd. Hij is expert op het gebied van tijd winnen, door automatiseren. Waarom nog handmatig werken, als je programma’s dat werk voor je kan laten doen? Daarnaast geeft hij nog meer tips om tijd te winnen. Je vind ze hieronder.

Voor je bedrijf heb je een financieel plan gemaakt. Je weet precies waar je in wilt investeren en hoe het bedrijf gaat groeien. Maar hoe groei jij persoonlijk? Heb je hier ook een plan voor? Met een plan is de kans op het realiseren van je dromen veel groter! In dit artikel lees je hoe.

Wat houd je beter in de gaten? Hoe het staat met de gezondheid van jezelf of van de financiën? Je vergeet al snel dat je van dat ene extra uurtje slaap, morgen veel effectiever zal zijn dan dat je nog even doorwerkt. Uit onderzoek blijkt namelijk dat slaaptekort een van de grootste beperkingen van productiviteit is. Meer tips lees je in dit artikel.

Op je werk heb je wellicht bepaalde handmatige processen al gedigitaliseerd. Zo maak je een rapportage in no time en kun je gegevens online opzoeken. Maar doe je dit ook in je privéleven al? Dat is namelijk makkelijker dan je denkt! In dit artikel staan een aantal tips en tools die je leven gaan veranderen.
Topondernemer Warren Buffet maakt elk jaar een lijst met 25 doelen die hij wil behalen. De vijf bovenste doelen voert hij uit. De overige 20 projecten? Die vermijdt hij. Zo behoudt hij focus. Oftewel: laat je niet verleiden door alle potentiële projecten, maar focus op je top vijf doelen. Meer hierover in deze video.
Financieel inzicht verkrijg je onder andere door een liquiditeitsoverzicht, een goed georganiseerd debiteurenbeheer, financiële ratio’s en dashboards. In dit artikel lees je hoe je inkomsten én uitgaven structureert en gezond houdt!

Werk met de juiste tools

Naast deze tips wees Alex mij ook op het belang van een goede financiële tool. Een programma moet voor mij werken, en niet andersom! Ik heb nog meer tijd bespaard, door te werken met Unit4 Multivers. Facturen stuur ik binnen een paar minuten, en dankzij het overzichtelijke dashboard van Unit4 Multivers, heb ik altijd en overal inzicht in de rapporten van mijn team. Mijn collega’s staan niet meer met elke vraag aan mijn bureau, dus ik kan me weer verdiepen in de inhoud. Ik heb ’s avonds weer energie voor tien!

Neem zelf ook een kijkje, je kunt Unit4 Multivers 30 dagen gratis uitproberen!