Crystel 2018-02-28T16:33:39+00:00

Als laatste op kantoor

Tips voor een betere werk/privé-balans

Alex helpt ondernemers met geen of weinig personeel in dienst, maar ook directeuren of financieel managers van grotere bedrijven. Die hebben weer totaal andere uitdagingen! Elke fase van ondernemerschap neemt andere knelpunten met zich mee. Lees hier de andere verhalen!

Ik wil excelleren in mijn vak. Het geeft me zo’n energie om een nieuwe klant binnen te slepen en daar iets moois voor te maken. Toegevoegde waarde bieden, daar krijg ik een kick van. Maar een eigen onderneming kost ook veel energie. Ik ben de hele dag druk met afspraken, en heb daarnaast nog een team te managen. Vanzelfsprekend ben ik dan degene die het laatst op kantoor blijft. Ik moet mijn wekelijkse avondje met vriendinnen steeds vaker afzeggen.

Mijn accountant, Alex, helpt me hier gelukkig bij.

Alex is zelf ook ondernemer. Hij doet mijn administratie samen met mij, en ik houd zijn website bij. We praten dan ook wel eens over de voor- en nadelen van ondernemer. Vooral sinds ik personeel in dienst heb en aan het groeien ben, is mijn balans ver te zoeken. Alex heeft hier vaak goede tips voor! Deze deel ik graag met je.

Voor je bedrijf heb je een ondernemingsplan gemaakt. Je weet precies waar je in wilt investeren en hoe je gaat groeien. Maar hoe groei je persoonlijk? Heb je hier ook een plan voor? Met een plan is de kans op het realiseren van je dromen veel groter! In dit artikel lees je hoe.

Wat houd je beter in de gaten? Hoe het staat met de gezondheid van jezelf of van je bedrijf? Als ondernemer kun je vaak vergeten dat je van dat ene extra uurtje slaap, morgen veel effectiever zal zijn dan dat je nog even doorwerkt. Uit onderzoek blijkt namelijk dat slaaptekort een van de grootste beperkingen van productiviteit is. Meer tips lees je in dit artikel.

In je bedrijf heb je wellicht bepaalde handmatige processen, al gedigitaliseerd. Zo maak je een offerte in no time en kun je klantgegevens online opzoeken. Maar doe je dit ook in je privéleven al? Dat is namelijk makkelijker dan je denkt! In deze video geeft Alex een tool die je leven gaat veranderen.
Topondernemer Warren Buffet maakt elk jaar een lijst met 25 doelen die hij wil behalen. De vijf bovenste doelen voert hij uit. De overige 20 projecten? Die vermijdt hij. Zo behoudt hij focus. Oftewel: laat je niet verleiden door alle potentiële projecten, maar focus op je top vijf doelen. Meer hierover in deze video.
Financieel inzicht verkrijg je onder andere door een liquiditeitsoverzicht, een goed georganiseerd debiteurenbeheer, financiële ratio’s en dashboards. In dit artikel lees je hoe je je inkomsten én uitgaven structureert en gezond houdt!

Werk met de juiste tools

Naast deze tips wees Alex mij ook op het belang van een goede ondernemerstool. Een programma moet voor mij werken, en niet andersom! Ik heb nog meer tijd bespaard, door te werken met Unit4 Multivers. Facturen stuur ik binnen een paar minuten, en dankzij het goede contact met Alex en het overzichtelijke dashboard van Unit4 Multivers, heb ik altijd en overal (zelfs onderweg op mijn mobiel) inzicht in mijn financiën. Ik kan me weer richten op de groei van mijn communicatiebureau, in plaats van me te verdiepen in cijfers. En ik hoef mijn vriendinnen bijna nooit meer af te zeggen!

Neem zelf ook een kijkje, je kunt Unit4 Multivers 30 dagen gratis uitproberen!